17. maaliskuuta 2015

Tuotesuunnittelun perusteet - kurssin töitä

Ensimmäisen vuoden kolmannessa jaksossa kävimme tuotesuunnittelun perusteet-kurssin. Kurssilla oli joka tunnilla lyhyt paketti teoriaa, ja yleensä tehtävä, joka esiteltiin opettajalle ja muulle luokalle seuraavalla tunnilla.

Ensimmäiset työt olivat nopeita suunnittelutehtäviä. Jokainen suunnitteli itselleen omista nimikirjaimistaan tyylitellyn logon. Toinen tehtävä tehtiin pareittain, ja siinä suunnittelimme liikenne merkin, josta ilmenee sanoma: "Suljettu, pois käytöstä"




Seuraavat tehtävät olivat suurempia. Ensiksi saimme viikon aikaa tehdä kierrätys- ja romumateriaaleista polkupyörän pienennöksen/mallin. Itse löysin materiaaleiksi hyviä osia, joista muotoilin jotain Harley Davidson-mallista pyörää.


Käytettyjä materiaaleja on muovinen vaatehenkari, alumiinin pätkiä, lasipurkin kansia, nappeja, vyönsolki ja muuta rautaromua. Osat on kiinnitetty kuumaliimalla ja pikaliimalla.

Seuraava työ oli tehdä uusi rahalipas, jonka teemana mahdollisimman yksinkertainen eläinhahmo. Kriteereinä oli, että kaksi vastakkaista sivua on tasaiset ja samansuuntaiset.






Valitsin eläimeksi pingviinin. Tein ensimmäiseksi kuvassa keskellä olevan mallin, mutta se ei täysin täyttänyt tehtävänantoa oikein, joten tein uuden version, joka on kuvassa vasemmalla. Molemmat mallit tehty mäntypuusta, leikattu vannesahalla ja hiottu tasaiseksi.

Viimeinen työ kurssilla oli tehdä ryhmässä powerpoint-esitys, jossa etsimme viidelle erilaiselle kohderyhmälle suunnattuja esineitä ja tuotteita. Kohderyhmiin kuului mm. Perinteitä arvostavat, uusia asioita kokeilevat ja laatutuotteita valitsevat. Etsimme joka kohderyhmälle sopivia lamppuja, koirarotuja ja koruja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti