9. marraskuuta 2015

Tekoruoka - Vohveli

Tekoruoan tekeminen on tarpeistolaisille jo perinne. Työt menevät koulun käytävällä sijaitsevaan "vanhaan kyläpuotiin" joka on tarpeisto-opiskelijoiden tekemiä ruokia eri vuosilta.
 
Päätin tehdä vohvelin, sillä sitä ei kaupassa ollut vielä näkynyt. Suunnittelin vohvelin tulevan yksinkertaisesti pyöreänä ja sen päälle pari mansikkaa ja kermavaahtoa. Kovin vaativaa prosessia ei siis ollut odotettavissa.
 
Aloitin mallintamalla 3d-mallin muotista, joka tultaisiin jyrsimään CNC-koneella valmiiksi. Tarkoitus oli painaa tällä muotilla vaahtomuoviin vohvelikuvio, joka olisi pysynyt kiinni revultexin avulla. Harmikseni tämä suunnitelma ei toiminut käytännössä; vaahtomuovi ei painunut tarpeeksi syvälle ja kuvio jäi epäselväksi.
 

Toisella yrityksellä päätin tehdä koko letun suoraan revultexista, ja se onnistui. Mansikat tein myös revultexista valmiiseen muottiin. Maalasin vohvelin ja mansikat akryyliväreillä ja pursotin kermavaahdon akryylimassasta. valutin myös vähän mustaa akryylimaalia mansikoiden alle kuvaamaan tummaa siirappia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti