12. marraskuuta 2014

Rendel-maski

Kätevä-messuille en ainoastaan tehnyt robotti-pukua sirkuslaisten näytökseen, vaan myös itselleni puuhaa muutamaksi tunniksi, kun sunnuntaina teimme luokan kanssa jos jonkinlaista näpertelyä, samalla kertoen messuilla kävijöille, millaista työtä tämä on.

Itse olin heitellyt vitsinä ilmoille nähtyäni ensimmäiset kuvat suomalaisen Rendel-elokuvan pääsankarista, että "Olisi siistiä tehdä Rendelin maski." Opettaja Riikka sitten eräänä kauniina päivänä heitti ilmoille kysymyksen, että mitä kukin oppilas haluaisi tehdä siellä Kätevä-messuilla?


Robottipuku valmis!

Ulkomaan reissailuista huolimatta aikataulu piti ja sain puvun valmiiksi deadlineen. Muutaman tunnin ylimääräistä siihen piti uhrata, mutta ei tuo ole jäänyt kaivelemaan.


Käsisuojat ovat solumuovia. Kiinnitys on kuminauhoilla, joten pukeminen ja pois ottaminen on nopeaa. Lopullisiin suojiin tuli vähemmän kuminauhoja kuin kuvissa.




1. lokakuuta 2014

8. syyskuuta 2014

Robottipuku - Suunnitelmat ja kypärän aloitus

Robotin tekoa Kätevä-messuille. Saan tehdä ihan luvan kanssa!

Meikäläisellä oli ajatuksena alkuun jotain scifiä, jotain ODST:n suuntaan, mutta luonnokset päätyivät aina Mega Maniin. Päätin siis lähestyä aihetta jotain toista kautta.

25. elokuuta 2014

Sätkynukke



Valmis
Ensimmäinen työ valmiina. Kriteereinä omakuva-nukessa oli etukäteen määritelty värikartta, nuken korkeus (oma pituus / 3) sekä litteä keho ja normaali kolmiulotteinen pää. Tarkoitus oli lähteä fantasioimaan ja tyylittelemään ja uskoisin, että lopputulos vastaa sitä.

Simple and clean. Raajat neljällä pultilla kiinni ja pää liimattu. Huivi on värjättyä paperia, joka on kasteltu, rutisteltu ja kuivattu. Hiukset on maalattu akryyliväreillä, muut kehon osat vesiväreillä ja rajaviivat piirretty tussilla. Kehonosat ovat kaikki kapalevyä ja pää on pahvilaatikko päällystettynä paperilla.

Lähikuva päästä ja käsien naruviritelmät.
Haarovälistä tulevaa narua nykäisemällä kädet ja jalat nousevat minulle luonnottomaan asentoon. Varsinkin, kun pukuidea nukella on jotain haarniskantapaista (kappas vaan). Systeemi toimii käsien ja jalkojen "päätyihin" ruuvattujen ruuvien ja niihin solmittujen narujen, sekä fysiikan lakien perusteella.

Nuken koko pituus noin 63cm ja hyvin näyttää heiluvan. En ikinä ole vastaavaa tehnyt, enkä varmaan omaehtoisesti koskaan olisi, mutta nyt on.
Palaset irtonaisina ja väritys vesiväreillä.
Ja nykäisy narusta...

14. elokuuta 2014

Ensiaskeleet

Harvoin olen nähnyt itseäni lukemassa netissä minkäänmallisia blogeja.
Vielä harvemmin kirjoittamassa sellaista.

Tähänastinen opiskelu tarpeistolaisena Lahden Salpauksessa on sujunut varsin mallikkaasti, ottaen huomioon parin vuoden tauon koulunpenkiltä, sekä taannoisen muuttoni pois Mäntsälän -enemmän tai vähemmän- asukasystävällisiltä seuduilta.

Ensimmäisestä päivästä lähtien olen ollut tyytyväinen saamaani opiskelupaikkaan. Odotukseni olivat korkealla tehtävien suhteen ja sitä ne vastasivatkin. Ensi töiksi ryhmämme sai työstettäväksi proppeja Suomen Kansallisoopperan  Muumipeikko ja Pyrstötähti-balettiin. Tarpeistoa tarvitaan jos jonkinnäköistä ja -kokoista: aito feikkinuotio, housut ja sen semmoista.

Käymme paikan päällä katselemassa ja kyselemässä tarkempia speksejä kutakin tavaraa varten. Pääosin kaikki tavarat tulevat olemaan piirrosmaisia ja kooltaan suurempia. Myös saman retken ohjelmaan kuuluu etappi Ateneumissa Tove Janssonin 100v näyttelyssä.

Tulta siipien alle antoi myös moniosainen sätkynukke-tehtävä. Itse määriteltyä värikarttaa käyttäen rakennetaan itseään esittävä nukke, samanlainen kuin ne vauvoille annettavat pelottavat pellenuket, joiden haaruksista roikkuvaa narua voi nykiä ja raajat sitten liikkuu sen mukaisesti.